måndag, augusti 24

Mina funderingar omkring MH:t

Hej!

Sedan mitt inlägg i går har jag funderat på MH:t jag var i väg på, sorterat en massa tankar som man alltid får varför reagerar de si eller så. Nu har jag kommit fram till att min hund är ganska förnuftig och klok skall förklara hur jag har tänkt :)) Kan bli en lååång och tråkig läsning så orkar ni inte har jag full förståelse ;))



Jag börjar från början då, det är väl lämpligast. Ja det började med att jag gick fram med Monster till den som skulle ta oss runt banan hälsade och så. Sen tog testledaren Monster och gick (skulle kolla hur han reagerade hur han tog kontakt o s v ).
Han följer glatt med testledaren, men han tar inte kontakt med henne förrens de vänder om mot mig. (Nu är det så med mina barn att de tar oftast inte kontakt om man inte pratar lite med dem det är det de är vana med).
Får därför neddrag där.
(jag tycker att han sköter sig bra).

Nästa moment är "haren" (en trasa som åker i en sixsax bana) Han startar inte förrens jag tar ett halvt steg fram (han är van att få tillåtelse att ge sig iväg så inget konstigt där heller).
Här slår han mig med häpnad för han greppar "haren" och springer ända fram till mig med den :)) trodde jag aaldig.
Nedslag här är att han startar långsamt, andra gången han springer efter "haren" startar han på en gång stannar och luktar på "haren" vänder sig om och tittar på mig som jaha samma trasa som förra gången ähh den får ligga kvar :)) springer till mig utan...

Nästa moment är avståndslek en gubbe springer fram och tillbaks och tjoar med en kamptross startar långsamt springer fram och kollar efter honom, vänder tillbaks till mig tittar lite undrande vad är meningen att jag skall göra?? (Han är alltså van att jag skall ge honom tillåtelse och här skall jag bara stå som en staty).
Gubben kommer fram igen och tjoar stimmar kastar med trossen Monster springer fram står sedan ca 5-10 meter ifrån med viftande svan och bara kollar.
(Nu är det så att han VET när man möter främmande folk i skogen FÅR man INTE springa fram till dem det har matte sagt) :))

Så jag tycker att han reagerar precis som han har blivit lärd, så faktiskt skall jag vara riktigt stolt och det är jag :)).

Overall som kommer upp i ett gehu skapade ingen rädsla alls, han hoppade inte ens till. Han går fram själv och luktar på den utan min hjälp.
När vi vänder tillbaks säger testledaren en sån har ni hemma va? Nä du vi har inga overaller hemma inte har vi dem i skogen heller :)).

Skramlet skapar inga problem heller, avdrag för att han inte går fram och kollar själv. Han kommer fram när jag sätter mig på huk för att pussa matte :))

Han är inte rädd för skramlet men inte heller så nyfiken så att han skall undersöka vad det va som lät ( matte stod ju där så det kan inte vara farligt) *ler*

Spökena tyckte han inte om.. trots att han träffar en varje morgon (matte).
här går han inte fram förrens spökena är helt "avklädda" :))

Skotten berättade jag om i går så de går jag inte in på i dag.. Så i det stora hela så sköter sig Monster precis som han har blivit uppfostrad.
Så jag är en stolt matte till en alldeles lagom Monster :))

Nu skall jag inte plåga er mera över & ut //AnneLie & Co